Go Back
Tort de migdale și rubarbă

Tort de migdale și rubarbă

Tort de migdale și rubarbă
Prep Time 45 minutes
Cook Time 4 hours 30 minutes
Total Time 5 hours 15 minutes
Course Desert

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor
  • 1 tavă cuptor Ø 26 cm
  • 1 hârtie de copt
  • 1 frigider

Ingredients
  

Baza de tort cu fructe:

  • 150 g unt
  • 130 g zahăr
  • 2 g sare
  • 3 buc ouă
  • 150 g făină
  • 2 plic praf de copt
  • 500 g rubarbă bucăți 2 cm
  • 60 g zahăr

Marțipan cremă:

  • 6 g gelatină
  • 100 g marțipan
  • 1 păstaie păstaie vanilie
  • 500 ml iaurt
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr
  • 100 ml suc de portocale
  • 30 ml suc de lămâie
  • 50 ml lichor de migdale
  • 200 ml smântână
  • 200 ml apă
  • 50 g fulgi de ciocolată

Instructions
 

Baza de tort cu fructe:

  • Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tavă cu arc de ungere (Ø 26 cm
  • Adăugați unt, zahăr, sare și ouă în vasul de amestecare și amestecați timp de 1 min./pasul 3 până când este spumos.
  • Se adauga faina si praful de copt si se amesteca timp de 30 desecunde/viteza 3
  • Se toarnă aluatul în forma de primăvară, se întinde bucăți de rubarbă pe aluat, se presară cu zahăr brun, se coace timp de aproximativ 45 de minute (180 °C) până se rumenește auriu și se lasă să se răcească. Clătiți vasul de amestecare.

Marțipan cremă:

  • Înmuiați gelatina conform instrucțiunilor ambalajului.
  • Puneți pasta de marțipan în vasul de amestecare și tăiați timp de 3 sec./pasul 4.
  • Adăugați brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, mascarpone, zahărul, sucul de portocale, sucul de lămâie, lichiorul de migdale, smântâna și pulpa din păstăile de vanilie, amestecați timp de        1 min./pasul 4 și decanați. Clătiți vasul de amestecare.
  • Se adaugă apă în vasul de amestecare și se încălzește timp de 3 min./80°C/pasul 1.
  • Se adaugă gelatina stoarsă și se dizolvă timp de 10 sec./pasul 1.
  • Se adaugă amestecul de caș și se amestecă timp de 30 sec./pasul 3.
  • Scoateți baza de tort din forma de primăvară, puneți-o pe o farfurie de tort și pliați-o ferm cu marginea formei de primăvară.
  • Se toarnă crema, se omogenizează și se lasă tortul să se așeze în frigider timp de cel puțin 3 ore. Presara marginea tortului cu chipsuri de ciocolata, se taie tortul in 16 bucati si se serveste.

Notes

  • Puteți utiliza în continuare păstăile de vanilie răzuite pentru producția de zahăr vanilat.
  • Înlocuiți rubarba cu cireșe, coacăze roșii sau coacăze.
  • Ca o alternativă la chips-urile de ciocolată, puteți presăra, de asemenea, marginea (și, dacă se dorește, de asemenea, suprafața) cu fulgi de migdale prăjite.
    Tort de migdale și rubarbă
    Tort de migdale și rubarbă