Se pune ceapa si usturoiul in vasul de amestecare, se toaca timp de 3 secunde/viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
Se adaugă ulei de măsline și sote timp de 3 min./120°C/pasul 1.
Se adaugă orez și sotează timp de 3 min./120°C/invers/Pasul 1.
Se adaugă vinul și se încălzește timp de 1 min./100°C/ invers /Etapa 1.
Adăugați apă, bulion de legume, sare, pudră de boia de ardei și pastă de tomate și gătiți timp de 16 min./100 °C/ invers /Pasul 1. Între timp, tăiați 60 g de rucola în benzi înguste.
Adăugați fâșii de rucola și brânză cremă de capră în vasul de amestecare și pliați folosind spatula timp de 2 min./90 °C/ invers /Pasul 1 și încălziți-vă.
Se condimentează risotto-ul după gust, se întinde pe 4 farfurii, se garnisește cu rucola rămasă și se servește imediat.