Clatite cu carne tocata
Clatite cu carne tocata
Yield: 8 bucați
Equipment
- 1 TM6
Materials
- 150 g brânză guda
Aluat clătite
- 500 ml lapte
- 3 buc ouă
- 2 g sare
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
Umplere și finisare
- 50 g ceapă albă
- 10 g unt
- 600 g carne tocată
- 4 g sare
- 2 g piper
- 2 g bioa de ardei dulce
- 100 g roșii sferturi
- 50 ml ulei pentru prăjire
- 30 g ketchup
Sos bechamel
- 30 g făină
- 30 g unt
- 400 ml lapte
- 2 g sare
- 2 pinch nucșoară
Instructions
- Pune Gouda în vasul de amestecare, se taie timp de 15 sec./etapa 5 și se decanează.
Aluat de clătite
- Adăugați lapte, ouă și sare în vasul de amestecare și amestecați timp de 10 secunde / pasul 4.
- Se adauga faina si praful de copt, se amesteca timp de 15 sec./viteza 4 si se decaneaza. Lăsați aluatul de clătite să se odihnească timp de 20 de minute. În acest timp, clătiți vasul de amestecare și continuați cu rețeta.
Umplere și finisare
- Se pune ceapa in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
- Se adaugă unt și sotează timp de 2 min. 30 sec./120°C/pasul 1.
- Se adaugă carnea tocată, sarea, piperul, praful de boia de ardei, cuburi de piper și roșiile și se fierbe timp de 15 minute./100°C/invers/Pasul 1, amestecând ocazional cu spatula prin deschiderea capacului. În acest timp, încălziți uleiul într-o tigaie neaderentă pe aragaz și coaceți 8 clătite unul câte unul.
- Se adaugă 100 g de brânză Gouda zdrobită și ketchup în vasul de amestecare și se pliază timp de 10 sec./invers/Pasul 3 folosind spatula.
- Preincalzeste cuptorul la 200°C.
- Întinde umplutura pe clătită, rostogolește clătitele și pune-le într-un vas de copt. Clătiți vasul de amestecare.
Sos Béchamel
- Se adaugă făină, unt, lapte, sare și nucșoară în vasul de amestecare și se fierbe timp de 6 min. 30 sec./100°C/invers/pasul 4.
- Se toarnă sosul peste clătite, se presară cu restul de brânză zdrobită, se coace timp de 15 minute (200 °C) și se servește cald.
Leave a Reply