Friptură cu crustă și sos de malț

Friptură cu crustă și sos de malț

Friptură cu crustă și sos de malț
Prep Time20 minutes
Active Time2 hours 40 minutes
Course: Fel pricipal
Yield: 6

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor

Materials

  • 200 g ceapă albă
  • 1 cățel usturoi
  • 100 g țelină
  • 40 g unt
  • 900 ml apă
  • 500 ml bere de malț
  • 1 bub concentrat de pui
  • 5 g sare condimentarea cărnii
  • 2 pinch piper condimentarea cărnii
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 1600 g Burtă de porc dezosată cu șorici
  • 150 g cartofi
  • 150 g morcovi
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță cacao opțional

Instructions

  • Pune ceapa, usturoiul si telina in vasul de amestecare, se toaca 3.sec./viteza 5 si se impinge cu spatula.
  • Se adaugă unt și sotează timp de 4 min./120°C/pasul 1.
  • Adăugați 500 g apă, 200 g bere de malț, pastă de condimente, sare, piper și boia de ardei.
  • Se condimentează carnea din toate părțile cu sare și piper, se pune cu coaja îndreptată în sus în recipientul Varoma și se pune. Adăugați cartofi și morcovi la carne în recipientul Varoma, închideți Varoma și gătiți timp de 60 min./Varoma/pasul 1.
  • Scoateți Varoma, tăiați șoriciu de carne în formă de diamant cu un cuțit ascuțit, presărați cu chimen, adăugați 400 g apă și 300 g bere de malț în vasul de amestecare, puneți Varoma din nou și gătiți timp de 60 min./Varoma/pasul 1. La sfârșitul acestui timp, preîncălziți cuptorul la 250 °C
  • Scoateți Varoma, puneți carnea cu șoriciu îndreptată în sus într-un vas de copt sau prăjitor, adăugați legumele din recipientul Varoma, turnați peste conținutul vasului de amestecare și coaceți timp de 20-30 de minute (250 ° C) până când crusta fripturii este frumoasă și maro și crocantă.
  • Lăsați carnea să se odihnească pe o placă de lemn cu un canal de suc. Adăugați cu grijă legumele și lichidul de prăjire din vasul de copt în vasul de amestecare, adăugați cacao, lăsați să se odihnească timp de 1 minut și piureul crescând treptat timp de 1 min./nivel 5-8.
  • Se diluează sosul cu apă sau bere după cum doriți și se condimentează după gust. Tăiați carnea în felii (1 cm) și serviți cu sosul.

Notes

  • Acest lucru merge bine cu cartofi fierți, spaetzle sau găluște, pe care le puteți pregăti în Thermomix® în timp ce carnea se rumenește în cuptor.
  • Pentru o crustă deosebit de crocantă, porniți grătarul cuptorului în ultimele 10 minute.
  • Pudra de cacao conferă sosului o culoare maro frumoasă și rotunjește gustul.
  • Rețineți că puteți încălzi doar până la 230 ° C cu “Bräter Betty”, reglați timpul de coacere dacă este necesar.
  • Când îl utilizați pentru prima dată, ungeți “Bräter Betty” (consultați instrucțiunile de utilizare). Mucegaiul formează un strat natural non-stick atunci când este utilizat și se asigură că alimentele nu aderă la mucegai și pot fi ușor detașate de faianță.
  • În loc de bucata friptură, puteți utiliza, de asemenea, 2 ciolan de porc (max. 1000 g fiecare). Din cauza conținutului ridicat de oase, cu toate acestea, veți obține o cantitate mai mică de carne.
  • Serviți-l cu o bere rece.
Friptură de crustă și sos de malț
Friptură de crustă și sos de malț

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




17 − two =