Cartofi gratinați
Cartofi gratinați (Gratin dauphinois)
Yield: 3 porții
Equipment
- 1 TM6
- 1 Cuptor
Materials
- 1 cățel usturoi
- 600 g cartofi tăiați rondele subțiri
- 250 ml frișcă lichidă, min. 30% grăsime
- 2 g sare
- 1 pinch piper
- 1 pinch nucșoară
- 15 g brânză Gruyere rasă
Instructions
- Preîncălziți cuptorul la 210°C.
- Puneți usturoiul în bol și tocați 5 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.
- Adăugați rondelele de cartofi, frișca lichidă, sarea, piperul, nucșoara și fierbeți 16 min. 30 sec./100°C/invers/viteza lingură.
- Răsturnați conținutul bolului într-un vas termorezistent. Dacă doriți, presărați deasupra brânză Gruyère rasă. Dați la cuptor timp de 15 minute, la 210°C. Serviți preparatul cald.
Notes
Acest preparat este o garnitură perfectă pentru o friptură la cuptor sau carne la grătar, în armonie cu un vin roșu.
Leave a Reply