Dressing stil Sylter
Dressing salată stil Sylter
Yield: 2 borcane
Equipment
- 1 TM6
- 1 frigider
- 2 borcane cu capac
Materials
- 50 g ceapă albă
- 8 g sare
- 60 g zahăr
- 1 g piper
- 60 ml oțet
- 400 ml apă
- 20 g amidon de porumb
- 250 ml ulei
- 1 buc ou
Instructions
- Puneți ceapa în vasul de amestecare, tăiați timp de 3 sec./viteza 5 și glisați în jos cu spatula.
- Se adauga sare, zahar, piper si otet, se amesteca timp de 5 sec./pasul 3, se transfera intr-un borcan cu surub si se lasa amestecul de sos pentru salate abrupt in frigider timp de 2 zile.
- Se adaugă apă și amidon de cartofi în vasul de amestecare, se amestecă timp de 5 sec./viteză 4 și apoi se aduce la fierbere timp de 5min./100°C/pasul 2. Scoateți capacul vasului de amestecare și lăsați-l să se răcească timp de 1 oră.
- Adăugați ulei, sos pentru salate și ou în vasul de amestecare pentru prepararea amidonului răcit și a apei și emulsificați timp de 45 sec./etapa 10. Se serveste sos de salata cu salata verde sau salata mixta.
Notes
- Această rețetă produce aproximativ 900 g de sos pentru salate. Depozitați resturile de sos pentru salate în frigider și consumați-le în 4-5 zile.
- Salata de cartofi, paste și orez are, de asemenea, un gust delicios cu acest dressing pentru salate.
- Pentru o variantă fără ouă, adăugați 1/2 linguriță gumă de roșcove la sos în pasul 4 în loc de ou. Deoarece guma de roșcove nu emulsifică, precum și oul, sosul finit se va separa în două faze după un anumit timp. Agitându-l pentru scurt timp, sosul devine din nou frumos omogen.
- Matjes murate cu mere: 1 măr, sferturi, 120 g ceapă, înjumătățite și 100 g gherkins în vasul de amestecare și se taie 3 sec./4.5 pas. Adăugați 500 g sos de salată stil Sylt și se amestecă timp de 5 sec./invers/pasul 2. Se amestecă 6-8 fileuri duble matjes cu sosul de mere-ceapă și se lasă să abrupte peste noapte. Se serveste cu cartofi prajiti .
Leave a Reply