Plăcintă cu mere acoperită
Plăcintă cu mere acoperită
Yield: 12 felii
Equipment
- 1 TM6
- 1 formă de tartă
- 1 Cuptor
Materials
- 200 g unt
- 250 g zahăr
- 380 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1000 g mere felii de 5 mm
- 2 g scortișoară
- 50 g stafide
Instructions
- Se adauga untul, 200 g zahar, faina, praful de copt, oul si zaharul vanilat in vasul de amestecare si se amesteca cu spatula timp de 50 sec./viteza 5. Scoateți aluatul din vasul de amestecare, formați-l într-o minge înfășurați în folie agățată și lăsați să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute. În acest timp, pregătiți umplutura.
- Se amestecă merele, scorțișoara, 50 g zahăr și stafidele într-un castron.
- Preincalzeste cuptorul la 200°C. Tavă cu arc de ungere (Ø 26 cm).
- Împărțiți aluatul în 2 părți (aproximativ 2/3 și 1/3) și formați-l în bile. Se rostogolește mingea mai mare rotundă pe o suprafață de lucru cu făină (Ø 32 cm), se aliniază cu ea tigaia de primăvară pregătită și se trage o margine (aproximativ 3 cm). Străpungeți pământul de mai multe ori cu o furculiță. Răspândiți umplutura de mere deasupra.
- Se întinde bila mai mică de aluat pe suprafața de lucru cu făină (Ø 26 cm) și se acoperă umplutura cu ea. Apăsați bine aluatul pe margine și înțepați ușor de 3-4 ori cu o furculiță.
- Coaceți tortul timp de 35 de minute (200 °C), lăsați-l să se răcească în tablă, tăiați în bucăți și serviți.
Notes
- Se serveste cu frisca.
- Presărați tortul cu o glazură de zahăr.
Leave a Reply