Supă de varză exotică
Supă de varză exotică
Equipment
- 1 TM6
- 1 tigaie
- 1 aragaz
Ingredients
- 500 g varză
- 1 cățel usturoi
- 1 buc ghimbir cât o nuca sau ½ ghimbir uscat
- 50 g ceapă albă
- 400 ml lapte de cocos
- 1 linguriță curry
- 500 ml apă
- 1 cub concentrat de legume
- 2 g sare
- 1 pinch piper
- 2 g zahăr
- 20 ml suc de lămâie
- 120 g creveți decojiți, fierți
- 50 g nucă de cocos deshidratată
Instructions
- Se adaugă 250 g de varză ascuțită în vasul de amestecare, se taie folosind spatula timp de 6sec./nivel 4.5 și se transferă într-un castron mai mare.
- Puneți a doua jumătate a varzei ascuțite în vasul de amestecare, tăiați cu spatula 6 sec./nivel 4.5 și adăugați la varza ascuțită deja zdrobită.
- Se adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa de primavara in vasul de amestecare si se toaca timp de 3 secunde/viteza 5.
- Dați jos 3 linguri de grăsime din laptele de cocos, adăugați la vasul de amestecare și sote timp de 3 min./120°C/pasul 1.
- Adăugați curry și varză ascuțită și sote timp de 2 min./90°C/invers/Pasul 2.
- Se adaugă restul de lapte de cocos, apă, bulion de legume, sare, piper, zahăr și suc de lămâie și se fierbe timp de 12 min./100°C/invers/pasul 1.
- Scoateți 3-4 linguri de varză ascuțită gătită din vasul de amestecare și lăsați-o deoparte ca o inserție de supă.
- Supa de piure 30 sec./nivel 5-8 cresc treptat si se condimenteaza dupa gust.
- Se adaugă varza ascuțită și creveții îndepărtați înainte de piure și se încălzește timp de 2min./90°C/invers/Etapa 2. În acest timp, prăjiți nuca de cocos rasă pentru scurt timp într-o tigaie.
- Se pune supa pe farfuriile de supa, se presara nuca de cocos rasa prajita peste ea si se serveste imediat.
Notes
- Când laptele de cocos stă, un strat de grăsime se așează deasupra, ceea ce este necesar în pasul 4. Prin urmare, recipientul nu trebuie agitat înainte de deschidere.
Leave a Reply