Gougères (Gogoșele cu brânză)
Gougères (Gogoșele cu brânză)
Equipment
- 1 TM6
- 1 Cuptor
- 1 tavă cuptor
- 1 hârtie de copt
- 1 poș
Ingredients
- 130 g brânză Gruyere
- 150 ml apă
- 80 g unt
- 3 g sare
- 120 g făină
- 1 pinch piper
- 3 buc ouă
Instructions
- Puneți în bol brânza Gruyère și radeți 15-20 sec./viteza 7. Transferați într-un castronel și dați deoparte.
- Puneți în bol apa, untul, sarea, piperul și și încălziți 5 min./100°C/viteza 1.
- Adăugați făina și amestecați 20 sec./viteza 4, fără paharul de măsurare. Scoateți bolul de mixare, puneți-l deoparte și lăsați compoziția să se răcească timp de 10 minute.
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și dați-o deoparte.
- Poziționați din nou bolul de mixare și asmestecați 1 min. 30 sec./viteza 5, adăugând ouăle pe rând, la interval de 15 secunde, prin orificiul din capac, pe cuțitul în rotație. După adăugarea ultimului ou, continuați să amestecați până la terminarea timpului.
- Adăugați100 g de brânză Gruyère rasă și amestecați 30 sec./viteza 2.
- Transferați compoziția obținută într-un poș, apoi formați gogoșele pe tava pregătită mai devreme, lăsând între ele spațiu de aprox. 5 cm. Presărați deasupra restul de brânză Gruyère rasă și coaceți cca. 20 minute la 200°C sau până se rumenesc. Serviți gogoșelele calde.
Notes
- Gougères sunt o specialitate din Auxerre, regiunea Bourgogne, ce se prepară din aluat de choux și brânză, brânza rasă fiind încorporată în aluatul cald. Aceste gogoșele cu brânză pot avea diferite forme: formă de colac, care se va tăia bucăți sau gogoșele individuale. Pentru prepararea lor, se folosește de obicei o brânză care se topește ușor, cu gust destul de intens, cum sunt Comté sau Gruyère.
- Serviți gogoșelele ca aperitiv sau ca antreu, eventual însoțite de o salată verde.
- Dacă veți dispune gogoșelele în cerc (gougères en couronne), prelungiți timpul de coacere cu câteva minute.
Leave a Reply