Gougères (Gogoșele cu brânză)

Gougères (Gogoșele cu brânză)

Gougères (Gogoșele cu brânză)

Gougères (Gogoșele cu brânză)
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course Desert
Servings 8 porții

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor
  • 1 tavă cuptor
  • 1 hârtie de copt
  • 1 poș

Ingredients
  

  • 130 g brânză Gruyere
  • 150 ml apă
  • 80 g unt
  • 3 g sare
  • 120 g făină
  • 1 pinch piper
  • 3 buc ouă

Instructions
 

  • Puneți în bol brânza Gruyère și radeți 15-20 sec./viteza 7. Transferați într-un castronel și dați deoparte.
  • Puneți în bol apa, untul, sarea, piperul și și încălziți 5 min./100°C/viteza 1.
  • Adăugați făina și amestecați 20 sec./viteza 4, fără paharul de măsurare. Scoateți bolul de mixare, puneți-l deoparte și lăsați compoziția să se răcească timp de 10 minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 200°C.  Tapetați o tavă cu hârtie de copt și dați-o deoparte.
  • Poziționați din nou bolul de mixare și asmestecați 1 min. 30 sec./viteza 5, adăugând ouăle pe rând, la interval de 15 secunde, prin orificiul din capac, pe cuțitul în rotație. După adăugarea ultimului ou, continuați să amestecați până la terminarea timpului.
  • Adăugați100 g de brânză Gruyère rasă și amestecați 30 sec./viteza 2.
  • Transferați compoziția obținută într-un poș, apoi formați gogoșele pe tava pregătită mai devreme, lăsând între ele spațiu de aprox. 5 cm. Presărați deasupra restul de brânză Gruyère rasă și coaceți cca. 20 minute la 200°C sau până se rumenesc. Serviți gogoșelele calde.

Notes

  • Gougères sunt o specialitate din Auxerre, regiunea Bourgogne, ce se prepară din aluat de choux și brânză, brânza rasă fiind încorporată în aluatul cald. Aceste gogoșele cu brânză pot avea diferite forme: formă de colac, care se va tăia bucăți sau gogoșele individuale. Pentru prepararea lor, se folosește de obicei o brânză care se topește ușor, cu gust destul de intens, cum sunt Comté sau Gruyère.
  • Serviți gogoșelele ca aperitiv sau ca antreu, eventual însoțite de o salată verde.
  • Dacă veți dispune gogoșelele în cerc (gougères en couronne), prelungiți timpul de coacere cu câteva minute.
    Gougères (Gogoșele cu brânză)
    Gougères (Gogoșele cu brânză)

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




seven + twenty =