Iepure cu prune uscate
Iepure cu prune uscate
Equipment
- 1 TM6
Ingredients
- 1000 ml apă
- 3 g sare
- 200 g orez cu bobul lung
- 800 g carne de iepure fără os cotlet și pulpe
- 2 pinch piper
- 200 g prune uscate
- 100 g ceapă albă
- 100 g morcovi
- 30 g ulei
- 400 ml vin roșu
- 1 buchet garni
- 30 g amidon de porumb
- 60 g smântână 30% grăsime
Instructions
- Turnați apa în bol și adăugați sarea. Introduceți coșul de înăbușire și cântăriți în el orezul, apoi clătiți-l sub jet de apă rece. Introduceți din nou coșul de înăbușire cu orez în bol. Puneți pulpele și cotletul de iepure în recipientul Varoma, condimentați-le cu sare și piper, adăugați prunele uscate, apoi gătiți 20 min./100°C/viteza 2.5.
- Puneți Varoma deoparte. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei și păstrați orezul la cald. Scurgeți apa din bol într-un recipient și puneți-o deoparte.
- Puneți în bol cepa și morcovii și mărunțiți 5 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.
- Adăugați uleiul de măsline și sotați 4 min./120°C/viteza 1, fără paharul de măsurare.
- Adăugați vinul roșu, 200 g apă caldă, rezultată la fierberea orezului, sarea, piperul, bouquet garni și amidonul de porumb. Poziționați din nou Varoma și gătiți la aburi 25 min./Varoma/viteza 2. Înlăturați Varoma și păstrați-o la cald.
- Scoateți bouquet garni, adăugați în bol smântâna maturată și pasați 20 sec./viteza 6 -10 mărind viteza progresiv. Între timp, transferați orezul și bucățile de carne pe o farfurie pentru servit. Turnați deasupra sosul și serviți imediat.
Notes
- Înlocuiți orezul cu bob lung cu 250 g grâu.
- Pentru a avea o carne mai frumos colorată, rumeniți bucățile de iepure în tigaie, înainte de gătire.
- Bouquet garni este o legătură de ierburi aromate folosite de obicei la prepararea supelor sau a diferitelor tocane. Legătura se pune în același vas cu restul ingredientelor, dar se scoate din mâncare înainte de servire.
Bouquet garni nu are o compoziție fixă, dar de obicei conține cimbru, foaie de dafin și pătrunjel. În funcție de rețeta pe care o preparați, bouquet garni poate conține și busuioc, rozmarin, hasmațuchi, tarhon.
Leave a Reply