Iepure cu prune uscate

Iepure cu prune uscate

Iepure cu prune uscate

Iepure cu prune uscate
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Fel pricipal
Servings 6 porții

Equipment

  • 1 TM6

Ingredients
  

  • 1000 ml apă
  • 3 g sare
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 800 g carne de iepure fără os cotlet și pulpe
  • 2 pinch piper
  • 200 g prune uscate
  • 100 g ceapă albă
  • 100 g morcovi
  • 30 g ulei
  • 400 ml vin roșu
  • 1 buchet garni
  • 30 g amidon de porumb
  • 60 g smântână 30% grăsime

Instructions
 

  • Turnați apa în bol și adăugați sarea. Introduceți coșul de înăbușire și cântăriți în el orezul, apoi clătiți-l sub jet de apă rece. Introduceți din nou coșul de înăbușire cu orez în bol. Puneți pulpele și cotletul de iepure în recipientul Varoma, condimentați-le cu sare și piper, adăugați prunele uscate, apoi gătiți 20 min./100°C/viteza 2.5.
  • Puneți Varoma deoparte. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei și păstrați orezul la cald. Scurgeți apa din bol într-un recipient și puneți-o deoparte.
  • Puneți în bol cepa și morcovii și mărunțiți 5 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.
  • Adăugați uleiul de măsline și sotați 4 min./120°C/viteza 1, fără paharul de măsurare.
  • Adăugați vinul roșu, 200 g apă caldă, rezultată la fierberea orezului, sarea, piperul, bouquet garni și amidonul de porumb. Poziționați din nou Varoma și gătiți la aburi 25 min./Varoma/viteza 2. Înlăturați Varoma și păstrați-o la cald.
  • Scoateți bouquet garni, adăugați în bol smântâna maturată și pasați 20 sec./viteza 6 -10 mărind viteza progresiv. Între timp, transferați orezul și bucățile de carne pe o farfurie pentru servit. Turnați deasupra sosul și serviți imediat.

Notes

  • Înlocuiți orezul cu bob lung cu 250 g grâu.
  • Pentru a avea o carne mai frumos colorată, rumeniți bucățile de iepure în tigaie, înainte de gătire.
  • Bouquet garni este o legătură de ierburi aromate folosite de obicei la prepararea supelor sau a diferitelor tocane. Legătura se pune în același vas cu restul ingredientelor, dar se scoate din mâncare înainte de servire.
    Bouquet garni nu are o compoziție fixă, dar de obicei conține cimbru, foaie de dafin și pătrunjel. În funcție de rețeta pe care o preparați, bouquet garni poate conține și busuioc, rozmarin, hasmațuchi, tarhon.
    Iepure cu prune uscate
    Iepure cu prune uscate

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




11 − six =