Cartofi condimentați
Dificultate usor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 1000 g apă
- 1000 g cartofi
- 80 g ghimbir
- 200 g roșii
- ½ linguriţă cimin
- ¼ linguriţă negrilică
- 20 ml ulei
- 4 g sare
- 2 g chimin măcinat
- 2 g coriandru măcinat
- 1 g pudră de chili
Instructions
- Puneți 1000 g apă înbolul de mixare și cu coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pecapacul bolului de mixare, aduceți la punctul de fierbere 10min./100°C/viteza 1. Între timp, împărțiți cartofii în recipientul Varomași tava Varoma, asigurându-vă că unele orificii rămân neacoperite, astfel încâtaburii să poată circula. Introduceți tava Varoma
- Poziționați recipentul Varoma acoperit, apoi gătiți la aburi 20 min./Varoma/viteza2 sau până sunt gătiți cartofii. Dați recipientul Varoma deoparte,îndepărtați capacul Varoma și lăsați cartofii la răcit. Aruncați apa
- Puneți ghimbirul și cele 60 g apă rămase, în bolul de mixare, apoi mărunțiți 3 sec./viteza7. Curățați pereții bolului cu spatula, apoi mărunțiți din nou 3sec./viteza 5. Transferați într-un castron și dați deoparte
- Puneți roșiile în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 5. Transferați într-uncastron și dați deoparte
- Puneți semințele de chimion, semințele de negrilică, semințele de schinduf și uleiul în bolul demixare, apoi, fără paharul de măsurare, sotați 3 min./120°C/viteza 0.5
- Adăugați turmericul și ghimbirul mărunțit dat deoparte, apoi, fără paharul de măsurare,sotați 2 min./120°C/viteza 0.5
- Adăugați roșiile mărunțite date deoparte și, cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharuluide măsurare, gătiți 15 min./100°C/viteza 0.5
- Adăugați sarea,chimionul măcinat, coriandrul și pudra de chilli, apoi, cu coșul de înăbușirepe capac, în locul paharului de măsurare, gătiți 5 min./Varoma/viteza0.5
- Adăugați cartofii gătiți la aburi și cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului demăsurare, gătiți 3 min./100°C/invers/viteza 0.5. Serviți calzi
Leave a Reply