Cheesecake (necopt)
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
- Formă cu fundul detaşabil
- frigider
- congelator
Ingredients
- 200 g biscuiţi digestivi
- 80 g unt
- 250 ml apă
- 90 g gelatină
- 400 g cremă de brânză
- 200 ml friscă lichidă
- 40 g zahăr
Glazura de gem
- 200 g gem
- 2 linguri suc de lămâie
- 5 g gelatină
- 50 ml apă
Instructions
- Puneţi biscuiţii înbol şi mărunţiţi 5 sec./viteza 10
- Adăugaţi untul şimixaţi 5 sec./viteza 5
- Repartizaţi amestecul pe fundul unei forme antiaderente cu fundul detaşabil (Ø 24-26 cm). Cu ajutorulunei linguri sau cu mâinile, presaţi amestecul pentru a obţine un stratcompact. Puneţi tava în congelator. Spălaţi bolul
- Puneţi apa în bol şiîncălziţi 5 min./100°C/viteza 1
- Adăugaţi gelatina cu gust de lămâie, brânza cremă, frişca lichidă şi zahărul şi mixaţi 20sec./viteza 5
- Scoateţi forma cu fund detaşabil din congelator şi transferaţi conţinutul bolului în aceasta.Puneţi la rece, în frigider, până când prăjitura se întăreşte (aprox. 4 ore).Spălaţi bolul de mixare
Glazurade gem
- Puneţi gemul, zeama de lămâie, gelatina fără aromă şi apa în bolul de mixare şi încălziţi 3min./80°C/viteza 2
- Lăsaţi amestecul să se răcorească timp de 10 minute şi apoi turnaţi-l peste cheesecake, după ceacesta s-a întărit. Puneţi din nou prăjitura în frigider timp de minimum o oră.Serviţi rece
Leave a Reply