Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

Dificultate ușor
Prep Time 20 minutes
Cook Time 8 hours 55 minutes
Course Desert
Calories 422 kcal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

Blat

  • 85 g unt
  • 225 g biscuiţi digestivi
  • 2 g sare

,,Vârtej'' de afine

  • 55 g zahăr
  • 1 coajă de lămâie rasa
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 170 g afine
  • 1 linguriţă gelatină

Umplutura de cheesecake

  • 55 g zahăr
  • 1 coajă de lămâie rasă
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 115 ml friscă lichidă
  • 1 linguriţă gelatină
  • 225 g cremă de brânză
  • 115 ml iaurt
  • 2 g sare

Instructions
 

Blat

  • Ungeți ușor cu unt o formă cu fundul detașabil (Ø 20 cm) și dați-o deoparte
  • Puneți untul în bolul de mixare și topiți 3 min./75°C/viteza lingura
  • Adăugați biscuiții graham și sarea și zdrobiți 15 sec./viteza 8. Întindeți amesteculla baza formei cu fund detașabil. Apăsați ferm cu mâinile sau cu reversul unuipahar plat, pentru a obține un strat compact și dați la frigider, cât timppreparați umplutura. Spălați bolul de mixare

,,Vârtej''de afine

  • Puneți zahărul și coaja de lămâie în bolul de mixare și pulverizați 10 sec./viteza 10.Curățați pereții bolului cu spatula
  • Adăugați afinele,gelatina și 2 linguri zeamă de lămâie, puneți coșul de înăbușire, în loculpaharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, apoi gătiți 5min./100°C/viteza 1. Transferați într-un castron, acoperiți cu foliealimentară și congelați timp de 15 minute pentru a se răci. Spălați bolul demixare

Umpluturade cheesecake

  • Puneți în bolul de mixare zahărul și coaja de lămâie, introduceți paharul de măsurare șipulverizați 10 sec./viteza 10. Curățați pereții bolului cu spatula
  • Adăugați frișca lichidă și gelatina și încălziți 6 min./90°C/viteza 2
  • Adăugați crema debrânză, iaurtul, 2 linguri zeamă de lămâie și sarea și amestecați 20sec./viteza 4
  • Turnați amestecul de cheesecake peste blat. Puneți cu lingura amestecul cu afine dat deoparte, pesuprafața cheesecake-ului și trageți o frigăruie prin amestec, pentru a creavârtejuri. Acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider până este închegat(aprox. 8 ore). Chiar înainte de a servi, ornați cu coajă de lămâie și afine

Notes

Cheesecake cu afine
Cheesecake cu afine

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




5 × five =