Cheesecake cu afine
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
Ingredients
Blat
- 85 g unt
- 225 g biscuiţi digestivi
- 2 g sare
,,Vârtej'' de afine
- 55 g zahăr
- 1 coajă de lămâie rasa
- 2 linguri suc de lămâie
- 170 g afine
- 1 linguriţă gelatină
Umplutura de cheesecake
- 55 g zahăr
- 1 coajă de lămâie rasă
- 2 linguri suc de lămâie
- 115 ml friscă lichidă
- 1 linguriţă gelatină
- 225 g cremă de brânză
- 115 ml iaurt
- 2 g sare
Instructions
Blat
- Ungeți ușor cu unt o formă cu fundul detașabil (Ø 20 cm) și dați-o deoparte
- Puneți untul în bolul de mixare și topiți 3 min./75°C/viteza lingura
- Adăugați biscuiții graham și sarea și zdrobiți 15 sec./viteza 8. Întindeți amesteculla baza formei cu fund detașabil. Apăsați ferm cu mâinile sau cu reversul unuipahar plat, pentru a obține un strat compact și dați la frigider, cât timppreparați umplutura. Spălați bolul de mixare
,,Vârtej''de afine
- Puneți zahărul și coaja de lămâie în bolul de mixare și pulverizați 10 sec./viteza 10.Curățați pereții bolului cu spatula
- Adăugați afinele,gelatina și 2 linguri zeamă de lămâie, puneți coșul de înăbușire, în loculpaharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, apoi gătiți 5min./100°C/viteza 1. Transferați într-un castron, acoperiți cu foliealimentară și congelați timp de 15 minute pentru a se răci. Spălați bolul demixare
Umpluturade cheesecake
- Puneți în bolul de mixare zahărul și coaja de lămâie, introduceți paharul de măsurare șipulverizați 10 sec./viteza 10. Curățați pereții bolului cu spatula
- Adăugați frișca lichidă și gelatina și încălziți 6 min./90°C/viteza 2
- Adăugați crema debrânză, iaurtul, 2 linguri zeamă de lămâie și sarea și amestecați 20sec./viteza 4
- Turnați amestecul de cheesecake peste blat. Puneți cu lingura amestecul cu afine dat deoparte, pesuprafața cheesecake-ului și trageți o frigăruie prin amestec, pentru a creavârtejuri. Acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider până este închegat(aprox. 8 ore). Chiar înainte de a servi, ornați cu coajă de lămâie și afine
Leave a Reply