Erdbeer-Poke-Up
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
- Cuptor
Ingredients
Aluat
- 150 g unt
- 180 g zahăr
- 4 buc ouă
- 180 ml lapte
- 250 g făină
- 2 g sare
- 2 g praf de copt
Turnare și finisare
- 500 g căpșuni 250 g tăiate însferturi
- 200 ml friscă
- 100 ml lapte condensat
- 200 ml smântână
- 20 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 30 g bezele
Instructions
Aluat
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați fundul unei tăvi pătrate cu arc (24 cm) cu hârtie de copt șiungeți marginile
- Adăugați unt, zahăr și ouă în bolul de amestecare și amestecați timp de 1 min. / setarea vitezei4
- Adauga laptele,faina, sarea si praful de copt, amesteca timp de 10 secunde/viteza 5 si intindein tava pregatita. Coaceți tortul timp de 25-30 minute (180 ° C) până serumenesc (testați cu un bețișor și prelungiți timpul de coacere dacă estenecesar) și lăsați-l să se răcească în tigaie. Utilizați mânerul unei linguride lemn pentru a face 20-25 găuri (Ø aprox. 1 cm) în baza aluatului, dar nustrăpungeți până la fund. În acest timp, clătiți vasul de amestecare șicontinuați cu rețeta
Turnareși finisare
- Puneți 250 g căpșuni în bolul de amestecare, piure timp de 8 secunde / setare de viteză 8 șiglisați în jos cu spatula
- Se adauga 100 g crema de branza si lapte condensat, se amesteca timp de 15 secunde/viteza setata 3,se toarna mai intai in godeuri si apoi se intinde uniform pe toata prajitura.Puneți tortul în frigider timp de aproximativ 8 ore, de preferință peste noapte
- Introduceți accesoriul de agitare. Adauga smantana,100 g crema de branza, zaharul pudra, zaharul vanilat si crema de smantana inbol si bate pana se intareste fara a seta timpul/viteza 3 pana seintareste. Scoateți accesoriul de agitare. Răspândiți cremadeasupra glazurii de căpșuni și puneți-o în frigider timp de cel puțin 3 ore.Garnisiți tortul de căpșuni cu 250g căpșuni tăiate în sferturi, presărați cufirimituri de bezea dacă doriți și serviți
Leave a Reply