Granita de cafea
Dificultate uşor
Equipment
- TM6
- congelator
- pahare
Ingredients
- 60 g zahăr
- 400 ml apă
- 3 linguriţe cafea solubilă
- 20 ml coniac brandi
- 100 g friscă lichidă
Instructions
- Puneți zahărul în bolul de mixare și pulverizați 10 sec./viteza 10
- Adăugați apa și cafeaua solubilă și încălziți 8 min./90°C/viteza 2
- Adăugați coniacul și amestecați 5 sec./viteza 3, transferați în tăvițe pentru cuburi de gheață și dați la congelator pentru cel puțin 6 ore, ideal peste noapte
- Montați fluturele de amestecare. Puneți frișca în bolul de mixare, bateți până când devine fermă, 2 min./viteza 4. Scoateți fluturele de amestecare și dați crema deoparte. Spălați bolul de mixare
- Puneți cuburile de cafea congelată, în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 7.Transferați granita de cafea și frișca bătută, în 6 pahare și serviți imediat
Leave a Reply