Granita de cafea

Granita de cafea

Granita de cafea

Dificultate uşor
Prep Time 10 minutes
Cook Time 8 hours 10 minutes
Course Desert
Calories 77 kcal

Equipment

  • TM6
  • congelator
  • pahare

Ingredients
  

  • 60 g zahăr
  • 400 ml apă
  • 3 linguriţe cafea solubilă
  • 20 ml coniac brandi
  • 100 g friscă lichidă

Instructions
 

  • Puneți zahărul în bolul de mixare și pulverizați 10 sec./viteza 10
  • Adăugați apa și cafeaua solubilă și încălziți 8 min./90°C/viteza 2
  • Adăugați coniacul și amestecați 5 sec./viteza 3, transferați în tăvițe pentru cuburi de gheață și dați la congelator pentru cel puțin 6 ore, ideal peste noapte
  • Montați fluturele de amestecare. Puneți frișca în bolul de mixare, bateți până când devine fermă, 2 min./viteza 4Scoateți fluturele de amestecare și dați crema deoparte. Spălați bolul de mixare
  • Puneți cuburile de cafea congelată, în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 7.Transferați granita de cafea și frișca bătută, în 6 pahare și serviți imediat

Notes

Granita de cafea
Granita de cafea

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




nineteen − 12 =