Înghețată cu alune de pădure
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
- congelator
Ingredients
- 100 g alune de pădure
- 500 ml lapte
- 250 ml friscă lichidă
- 150 g zahăr
- 5 buc gălbenuș
Instructions
- Puneți alunele de pădure în bolul de mixare și tocați grosier 5 sec./viteza 6
- Adăugați laptele,frișca și 100 g zahăr, aduceți la punctul de fierbere 6 min./100°C/viteza2, punând coșul de înăbușire, în locul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare și lăsați la infuzat în bolul de mixare timp de 1 oră. Strecurați într-un castron, printr-o sită fină, tapetată cu un tifon și dați deoparte
- Puneți 50 g zahăr și gălbenușurile în bolul de mixare și bateți până devin cremoa se 30sec./viteza 3.5
- Adăugați amestecul călduț cu lapte și bateți până când devine cremos 6min./80°C/viteza 4. Transferați amestecul în tăvițe pentru cuburi de gheață și lăsați să ajungă la temperatura camerei înainte de servire. Dați la congelator timp de aprox. 4 ore (ideal peste noapte).
- Puneți cuburile de înghețată în bolul de mixare și zdrobiți 5 sec./viteza 6.Amestecați 10 sec./viteza 4 cu ajutorul spatulei, până când devine cremoasă. Folosiți o lingură pentru înghețată pentru a forma mingi și serviți
Leave a Reply