Gogoși savuroase cu slănină
Gogoși savuroase cu slănină
Yield: 4 portții
Equipment
- 1 TM6
Materials
Aluat
- 370 g făină
- 1 buc ou
- 40 ml ulei
- 120 ml apă
- 10 ml oțet
- 2 g sare
Umplere și finisare
- 10 g unt pentru ungere
- 50 g paine veche in bucăți
- 25 g ceapă
- 50 g unt
- 200 g slănină tăiată în bucăți
- 500 g varză murată
- 540 ml apă
- 3 g sare
- 1 cub concentrat de pui
Instructions
Aluat:
- Adăugați făină, ou, ulei, apă, oțet și sare în vasul de amestecare, frământați aluatul /2 min., scoateți aluatul din vasul de amestecare, formați-l într-o minge, înfășurați în folie agățată și puneți la frigider timp de aproximativ 30 de minute. În acest timp, pregătiți umplutura.
Umplere și finisare:
- Ungeți Varoma raft.
- Puneți rulourile în vasul de amestecare, tăiați 5 sec./viteza 5 și decantați.
- Se pune ceapa in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
- Se adaugă unt și sotați timp de 3 min./120°C/pasul 1.
- Se adaugă slănină, varză murată și 40 g apă și sote timp de 5 min./120°C/invers/pasul 1.
- Se adaugă pâinea zdrobită, se amestecă timp de 10 secunde/invers/pasul 3 și se condimentează cu sare.
- Întindeți aluatul pe un prosop de ceai cu făină într-un dreptunghi (30 x 40 cm) și întindeți umplutura uniform peste el.
- Apoi se rostogolește aluatul pornind dintr-o parte lungă, folosind pânza, și se taie în felii de aproximativ 4 cm grosime cu un cuțit foarte ascuțit. Așezați gogoșile de varză cu suprafața tăiată orientată în jos aproape una de cealaltă în raftul Varoma și apăsați ușor plat. Clătiți vasul de amestecare.
- Adăugați 500 g apă și cuburi de bouillon în vasul de amestecare, puneți Varoma, gătiți timp de 30 min./Varoma/pasul 1 și serviți cald.
Notes
- Această specialitate șvabă este servită în mod tradițional cu o frunză sau o salată de cartofi.
- Al 1-lea și ultimul disc (cele două bucăți de capăt ale rolei) devin de obicei uscate. Nu le gătiți.
- Adăugați niște chimen la umplutură după gust.
- Pentru o opțiune vegetariană, înlocuiți slănina cu un măr sfertat care este zdrobit împreună cu ceapa.
Leave a Reply