Beurre blanc
Beurreblanc – sos de unt ușor
Equipment
- 1 TM6
Ingredients
- 40 g ceapă albă
- 100 ml vin alb
- 2 g sare
- 1 g piper
- 100 g unt tăiat bucăți
- 40 ml smântână de gătit
Instructions
- Se pun ceapa in vasul de amestecare, se toaca timp de 3 secunde/viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
- Adăugați vin, sare și piper și gătiți fără ceașcă de măsurare timp de 6min./Varoma/Pasul 1.
- Se pune un castron pe capacul vasului de amestecare, se cântărește untul și se pune deoparte.
- Adăugați smântână în vasul de amestecare. Setați Thermomix® la 6 min./60°C/level 2 și adăugați treptat bucățile de unt rece prin deschiderea capacului încet pe cuțitul de rulare.
- Se serveste sosul cald cu peste sau carne alba.
Notes
- Puteți piure sos în pasul 5 10 sec./level 8.
- Acest sos de unt ușor – nepurat sau piure – merge, de exemplu, cu legume de primăvară, somon sau stridii gătite în Varoma.
- Acest sos poate fi variat în multe feluri prin condimente cu suc de lămâie, zahăr și / sau nucșoară sau calvados.
- După pasul 4, adăugați ierburi proaspete tocate (arpagic, busuioc, usturoi sălbatic, sorrel).
Leave a Reply