Cartofi cu usturoi și chimen

Cartofi cu usturoi și chimen

Cartofi cu usturoi și chimen

Difficulty easy
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Course Garnitură
Calories 428 kcal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 500 g apă
  • 750 g cartofi
  • 1 linguriţă seminţe chimen
  • 3 căţei usturoi
  • 50 g parmezan
  • ½ legătură pătrunjel verde
  • 60 g unt
  • 30 ml smântână 30% grăsime
  • 2 g sare
  • 1 g piper

Instructions
 

  • Puneți apa în bolul de mixare. Poziționați recipientul Varoma, apoi cântăriți cartofii în el șiaranjați-i, cu partea tăiată în jos, în recipientul Varoma și în tava Varoma,asigurându-vă că unele orificii rămân neacoperite astfel încât aburii sa poatăcircula. Introduceți tava Varoma. Acoperiți Varoma, apoi gătiți la aburi 32min./Varoma/viteza 1. Către sfârșitul acestui timp, preîncălziți cuptorulla 230°C și ungeți cu unt o tavă mare de copt. Dați Varoma deoparte. Aruncați apa și uscați bolul de mixare
  • Puneți semințele de chimen, usturoiul, parmezanul și pătrunjelul în bolul de mixare, apoimixați 10 sec./viteza 9. Curățați pereții bolului cu spatula
  • Adăugați untul,smântâna, sarea și piperul, apoi amestecați 20 sec./viteza 4
  • Adăugați cartofii gătiți la aburi, în tava de copt pregătită, puneți deasupra amestecul deusturoi, apoi coaceți timp de 10-15 minute (230°C) până când sunt gătiți șirumeni
  • Serviți fierbinte cu friptură la cuptor, carne sau pește la grill sau un fel principal la alegere

Notes

Cartofi cu usturoi și chimen
Cartofi cu usturoi și chimen

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




sixteen + 3 =