Chutney de merișoare cu rozmarin
Dificultate uşor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 150 g ceapă roșie
- 220 g zahăr
- 125 ml oțet de vin
- 185 ml apă
- 4 fire rozmarin
- 1 băţ scortișoară
- 10 boabe piper
- 1 foaie dafin
- ¼ linguriţă nucșoară măcinată
- 340 g merişoare uscată
- 2 g sare
- 1 g piper
Instructions
- Puneți în bol ceaparoșie și tocați 3 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cuspatula
- Adăugați zahărul,oțetul, apa, rozmarinul, scorțișoara, piperul, foaia de dafin, nucșoara,merișoarele, sarea și piperul și gătiți 12 min./90°C/viteza 1.Curățați pereții bolului cu spatula
- Gătiți încă 5 min./100°C/viteza 1. Curățați pereții bolului cu spatula.
- Așezați coșul de înăbușire pe capacul bolului de mixare, în locul paharului de măsurare șigătiți 15 min./60°C/viteza 1. Asezonați chutney după gust șiîndepărtați bățul de scorțișoară și foaia de dafin. Transferați în 2 borcane cucapac filetat (500 g fiecare) (vezi recomandări), curate și fierbinți șisigilați-le imediat. Păstrați într-un loc uscat și răcoros
Leave a Reply