Introduceți atașamentul de agitare.Adăugați cartofi, apă, smântână, 1 linguriță de sare și nucșoară în vasul de amestecare.
Așezați recipientul Varoma, puneți legumele și ardeii în recipientul Varoma. Introduceți raftul Varoma, puneți somonul deasupra, închideți Varoma și gătiți timp de 30 min./Varoma/Pasul 1.
Varoma deoparte. Scoateți ardeii fierți, transferați legumele și peștele și păstrați-l cald.
Se adauga untul in vasul de amestecare, piureul timp de 30 sec./viteza 3. Transferați cartofii piure într-un castron, cu excepția unui reziduu de aproximativ 2-3 linguri și păstrați-l cald. Scoateți atașamentul de agitare.
Adăugați ardei fierți, lapte, pătrunjel, făină, 1 vârf de sare, bulion de legume și piper în vasul de amestecare la restul piureului, amestecați timp de 15 sec./viteză 6 și aduceți la fierbere timp de 3 min./100°C/pasul 3.
Se toarnă sosul de boia de ardei într-un castron și se servește imediat cu legume, somon și piure de cartofi.