Foie gras de rață
Foie gras de rață
Equipment
- 1 TM6
- 1 folie alimentară
- 1 bol mare de salată
- 1 frigider
Ingredients
- 600 g ficat de rață
- 50 ml coniac
- 6 g sare
- 2 pinch piper
- 800 g apă
- 400 g cuburi de gheață multă apă rece
Instructions
- Separați lobii ficatului de rață și îndepărtați cu grijă toate pielițele și venele cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit.
- Puneți ficatul astfel curățat într-un castron, stropiți-l cu 2 linguri de cognac și presărați 1 linguriță de sare și 1 priză de piper 5 arome pe toată suprafața lui. Lăsați ficatul la macerat cel puțin 30 minute.
- Întoarceți ficatul pe cealaltă parte și repetați operația: stropiți-l cu 2 linguri de cognac și presărați 1 linguriță de sare și 1 priză de piper 5 arome pe toată suprafața. Lăsați din nou ficatul la macerat 30 minute.
- Puneți ficatul în centrul unei fâșii de folie alimentară cu latura de aproximativ 50 cm și rulați strâns folia pentru compacta ficatul, a elimina bine aerul și a forma un sul. Repetați operația cu alte 4 fâșii de folie alimentară, strângând bine capetele de fiecare dată. La ultima fâșie de folie alimentară, înnodați strâns capetele.
- Turnați apa în bol. Puneți ficatul înfășurat în folie alimentară în recipientul Varoma. Poziționați Varoma și fierbeți în aburi 14 min./Varoma/viteza 2.
- Întoarceți cu grijă ficatul pe cealaltă parte și prelungițifierberea 14 min./Varoma/viteza 2. Puneți apoi ficatul cu grijă într-unrecipient mare cu apă rece, adăugați cuburile de gheață și lăsați-l să serăcească timp de 30 minute. Păstrați ficatul înfășurat în folie, în frigider,minimum 3 zile înainte de a-l consuma. Serviți foie gras tăiat felii, pe pâine prăjită.
Notes
- Puteți folosi un ficat de rață congelat, curățat în prealabil de pielițe și vene, având grijă să îl lăsați la decongelat în frigider.
- Serviți foie gras cu un gem de smochine sau cu dulceață de ceapă preparată în casă.
- Serviți cu un vin alb demidulce, care va echilibra gustul ușor amărui al ficatului. O combinație digestă și clasică.
Leave a Reply