Cartofi cu usturoi și chimen
Difficulty easy
Equipment
- TM6
Ingredients
- 500 g apă
- 750 g cartofi
- 1 linguriţă seminţe chimen
- 3 căţei usturoi
- 50 g parmezan
- ½ legătură pătrunjel verde
- 60 g unt
- 30 ml smântână 30% grăsime
- 2 g sare
- 1 g piper
Instructions
- Puneți apa în bolul de mixare. Poziționați recipientul Varoma, apoi cântăriți cartofii în el șiaranjați-i, cu partea tăiată în jos, în recipientul Varoma și în tava Varoma,asigurându-vă că unele orificii rămân neacoperite astfel încât aburii sa poatăcircula. Introduceți tava Varoma. Acoperiți Varoma, apoi gătiți la aburi 32min./Varoma/viteza 1. Către sfârșitul acestui timp, preîncălziți cuptorulla 230°C și ungeți cu unt o tavă mare de copt. Dați Varoma deoparte. Aruncați apa și uscați bolul de mixare
- Puneți semințele de chimen, usturoiul, parmezanul și pătrunjelul în bolul de mixare, apoimixați 10 sec./viteza 9. Curățați pereții bolului cu spatula
- Adăugați untul,smântâna, sarea și piperul, apoi amestecați 20 sec./viteza 4
- Adăugați cartofii gătiți la aburi, în tava de copt pregătită, puneți deasupra amestecul deusturoi, apoi coaceți timp de 10-15 minute (230°C) până când sunt gătiți șirumeni
- Serviți fierbinte cu friptură la cuptor, carne sau pește la grill sau un fel principal la alegere
Leave a Reply