Clătite de cartofi

Clătite de cartofi

Clătite de cartofi

Dificultate ușor
Prep Time 45 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Fel pricipal
Calories 434 kcal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 1000 g cartofi
  • 150 g ceapă albă
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 4 g sare
  • 20 g amidon de porumb
  • 1 g piper
  • 20 g fulgi de ovăz
  • 1 buc ou
  • ulei pentru gătit

Instructions
 

  • Puneţi cartofii, ceapa, zeama de lămâie, sarea, piperulnegru, amidonul, fulgii de ovăz şi oul în bolul de mixare şi mărunţiţi 12sec./viteza 5, ajutându-vă de spatulă
  • Turnaţi uleiul pentru prăjit într-o tigaie, în strat subţire şi înfierbântaţi-l. Puneţi în uleiul încins câte 2 linguri cu vârf de compoziţie pentru fiecare clătită şi aplatizaţi cu lingura, pentru a-i da formă rotundă (Ø 10 cm). Prăjiţi clătitele de cartofi pe ambele părţi, până devin rumene şi crocante. Puneţi-le la scurs pe hârtie absorbantă. Serviţi fierbinţi

Notes

Clătite de cartofi
Clătite de cartofi

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




2 − 1 =