Clătite
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
- tigaie
Ingredients
- 50 g unt
- 600 g lapte
- 250 g făină
- 4 buc ouă
- 2 g sare
Instructions
- Puneţi untul în bolşi topiţi-l 2 min./70°C/viteza 2
- Adăugaţi în bol laptele, făina, ouăle şi sarea şi mixaţi 20 sec./viteza 4.Compoziţia trebuie să aibă consistenţa de frişcă lichidă. Dacă vi se pare preadensă, mai adăugaţi puţin lapte. Lăsaţi aluatul să se odihnească minimum 30minute înainte de a-l folosi
- Ungeţi uşor cu unt otigaie antiaderentă şi puneţi-o pe foc moderat. Turnaţi un polonic mic dincompoziţia de clătite şi întoarceţi tigaia pentru a acoperi toată suprafaţa cualuat (clătita trebuie să fie de cca. Ø 22 cm și foarte subțire). Coaceţi 2-3 minutesau până când marginile clătitei devin aurii. Întoarceţi clătita pe cealaltăparte şi mai coaceţi 1 minut. Răsturnaţi clătitele pe o farfurie şiacoperiţi-le cu un şervet pentru a se păstra calde. Repetați cu restul dealuat. Serviți clătitele calde
Leave a Reply