Clătite cu cireșe
Clatite cu cirese din tava de copt
Yield: 4 porții
Equipment
- 1 TM6
- 1 Cuptor
Materials
- 200 ml lapte
- 100 ml apă minerală
- 230 g făină
- 1 plic praf de copt
- 5 buc ouă
- 15 g zahăr
- 2 g sare
- 400 g cireșe fără sâmburi
- 2 linguri midale feli uscate
Instructions
- Adăugați lapte, apă minerală, făină, praf de copt, ouă, zahăr și sare în vasul de amestecare, amestecați timp de 20 sec./nivel 4.5 și lăsați să se umfle timp de 15 minute. În acest timp, preîncălziți cuptorul la 200 ° C. Linie tava de copt cu hârtie de copt.
- Se amesteca aluatul inca 10 secunde/nivel 5, se intinde uniform peste tava de copt pregatita, se omogenizeaza si se pre-coace timp de 4 minute (200°C).
- Se intind ciresele fara sâmburi pe clatitele pre-coapte, se presara cu fulgi de migdale si se coace timp de aproximativ 9-12 minute (200°C).
- Împărțiți clătitele de cireșe în 4 bucăți și serviți fierbinte pe farfurii.
Notes
- Tava de copt ar trebui să aibă un fund de nivel, fără depresiuni.
- De asemenea, puteți servi clătita cu fructe ca desert. În acest caz, suma este suficientă pentru 6-8 porții.
- În funcție de sezon, puteți răspândi, de asemenea, rubarbă, coacăze, coacăze, afine, mure sau prune mirabelle pe aluatul de clătite.
- În funcție de tipul de fructe și gust, adăugați puțin zahăr sau sirop de arțar peste clătite înainte de servire.
Leave a Reply